Dajemo do 20% POPUSTA na školske torbeDječaciDjevojčice * Ograničena ponuda.

School Promotion

Tri pažljivo izabrane konfiguracije

Probrani računari i periferije za početak škole

Računar je postao obavezna alatka u školama. Pametni telefoni, koliko god dobro opremljeni nijesu dovoljno komforni za duže učenje i rad. Da bi izašli u susret roditeljima koji prvi put kupuju računar predstavljamo tri dobro probrana rješenja namijenjena đacima. Pri izboru smo se vodili slijedećim premisama:

  • kvalitet – računar mora biti od proizvođača sa dugotrajnom reputacijom
  • trajnost – očekujemo četiri i više godina upotrebe prije potrebe za zamjenom
  • praktičnost – veličina, mogućnost nadogradnje i druge osobine

Kvalitet

Iako do crnogorskog tržišta stižu brendovi kao Acer, Apple, Asus, njihova zastupljenost je mala što predstavlja izazov prilikom organizovanja tehničke podrške i djelova. Brendovi kao DELL, HP i Lenovo su mnogo bolje zastupljeni i tehnička podrška je dobro organizovana.

Trajnost

Za izbor gore pomenutih brendova je usko vezana i trajnost. On nije stavka koja se kupuje svake godine, pa je cilj da računar može da posluži više razreda. Mi želimo da računar i poslije 4 godine može da se koristi i da još uvjek možete naći negdje zamjensku bateriju ili punjač.

Praktičnost

Računari će se sve više koristiti u školama, zato nijesmo predlagali stone računare. Laptop se može, po potrebi, ponijeti u školu. Očekivano je da laptop poslije nekog vremena posustaje za vremenom. Zato svaki od ponuđenih računara ima barem mogućnost dodavanja memorije kao način poboljšanja performansi.

Slušalice

Online nastava je jednostavnija sa slušalicama. Smanjićete se okolne (kućne) zvukove, a dijete će se bolje koncentrisati. Ukoliko izaberete bežične, spriječićete slučajne nezgode (dijete ustane, zaboravi se i povučete sa kablom i računar), i dati malo slobode u kretanju. One međutim budu malo teže i morate paziti da baterije budu pune pred predavanje.

Štampač

Treba vam multifunkcionalni (MFP) štampač: da se odštampa domaći, zatim popuni, skenira i pošalje. Jeste, slikati možete i telefonom, ali cijeli postupak duže traje i često se nevidi dobro. Ponekad će trebati i kopirati ponešto. EPSON EcoTank je najbolji kandidat jer mu punjenje traje do 3 godine. Iako u startu skuplji, nemorate razmišljati o kertrižima koji kod drugih štampača mogu mjesečno odnijeti €20 – €40 kućnog budžeta. Ako izazaberete bežičnu verziju (L3156) imaćete rješenje za cijelu porodicu.

Miš

Bez sumnje je bolje da imate bežični miš. Većini ljudi je komfornije da koristi miš prilikom dužeg rada, dok samo za potrebu koristi trackpad na laptopu. Čak i ako imate žičani, bolje da ga držite kao rezervu nego da ga koristite. Kablovi imaju tendenciju da se množe, smanjite ima broj gdje možete jer će vaše dijete za istim stolom i raditi sa otvorenim udžbenikom, računarom i u svesci / na papiru.

You've just added this product to the cart: