Dajemo do 20% POPUSTA na školske torbeDječaciDjevojčice * Ograničena ponuda.

Izbor torbe

Izbor torbe

Kada birate skolsku torbu, iako slatki, crtani junaci i boja su osobine kojima treba dati manji prioritet. Svakom djetetu treba izdrzljiva skolska torba, zato kada birate skolsku torbu, obratitite paznju na stavke iz ovog malog uputstva…

Uputstvo: Kako izabrati torbu za skolu

  • Birajte ruksake. Ruksaci su dobri jer su napravljeni da rasire tezinu tereta preko snaznijih misica tijela. Torbe koje se kace o jedno rame mogu da izazovu povrede ramena ili trajne deformitete od nosenja.
  • Trazite ruksak sa sirokim ili prosirenim naramenicama, po mogucnosti dobro “podebljanih”. Uz dodatni kais preko stomaka one mogu da pomognu da se tezina pravilnije rasporedi i time smanji rizik povreda vrata i lumbalnog dijela leđa.
  • Trazite ruksak koji ima vise pregrada. Teze knjige stavite blize ledjima. Pregrade ce pomoci vasem djetetu da se bolje organizuje i da lako nalazi manje stvari u torbi.
  • Izaberite lak ruksak koji je taman dovoljan da smjestite sve sto je djetetu potrebno. Uzimanje vece torbe ohrabruje dijete da stavi vise stvari nego sto je potrebno. Ovaj proces odlucivanja – biranja manje i vise vaznih stvari – je takođe bitan za razvoj.
  • Izaberite torbu koja je po mjeri. Izbjegavajte torbe koje su sire nego vase dijete. Obratite paznju na to da ruksak lezi dobro na leđima djeteta a ne visi ispod linije kukova.
  • Trazite dobru izradu. Izaberite ruksake rađene u fabrikama sa kontrolom kvaliteta, koje imaju dobre patent zatvarace i kvalitetan materijal. Najlon je dobar izbor za materijal ruksaka jer nije skupa, a izuzetno je izdrzljiv uz dozu nepromocivosti.

Upozorenja i savjeti

Naucite dijete da obavezno koristi obije naramenice kako bi sprijecili povrede.

Prema Americkoj Akademiji Pedijatara, djeca bi trebalo da nose ne vise od 10 % do 20% svoje tezine u ruksaku. Nosenje teskih torbi moze izazvati povrede. Edukujte dijete kako da spakuje samo ono sto mu je potrebno. Ako morate da stavite vise od 20% tezine djeteta u torbu ili je dijete mrsavije građe, koristite ruksake sa tockicima koji se od skora mogu kupitil, ili neku manju putnu torbu sa tockicima koja svojim dezenom i tezinom ne predstavlja problem djetetu.

LEAVE A COMMENT